<output id="8zz3q"></output>
<blockquote id="8zz3q"><sup id="8zz3q"></sup></blockquote>
  • <code id="8zz3q"><strong id="8zz3q"><dl id="8zz3q"></dl></strong></code>

    <code id="8zz3q"></code>
      欢迎进入莲山课件网—有价值的教学资料
      您现在的位置:  主站  >> 考试试题 >> 中学历史 >> 初三下册 >> 模拟试题 

      2019年中考英语复习任务型大阅读组合训练(共12套)

      【www.ktvtpv.fun - 莲山课件】

      2019中考英语任务型+大阅读组合练(1)
      一、阅读理解
      A
      (2019中考选练)
        In students’ daily talks, celebrities(名人) are usually a hot topic, including their dress, behavior, families and other personal things. Then, is it a celebrity’s job(职责) to be a good role model? Please read the following students’ debate.
       
       
       
      1.What does the underlined word “inappropriate” mean?
      A.难以言说的    B.非同寻常的
      C.不恰当的    D.不公正的
      2.According to the cons, how do some people become famous?
      A.By working hard at what they love.
      B.By setting a good example to others.
      C.By making good choices for themselves.
      D.By getting support from others.
      3.What conclusion(结论) can we draw from their opinions?
      A.When you become a celebrity, you have been a good role model too.
      B.Even though a celebrity makes mistakes, young people should follow him.
      C.Whether a celebrity is a role model or not, he should care about his behavior.
      D.We must try to be a celebrity.
      [主旨大意] 本文以“成为好的榜样是名人的职责吗?”为话题,展开了辩论,陈述了正反两方的观点。
      1.C 词义猜测题。根据正方观点最后一句 “…then their parents should be more careful about what they let their kids see.”可知此处指的是如果名人的生活方式不恰当的话,父母应该谨慎对待他们让孩子看到的内容。故选 C。
      2.A 细节理解题。根据反方观点第一个表格的第二句 “They are famous because they worked hard at what they love for a living.”可知他们有名是因为他们努力做好他们所热爱的事业。故选 A。
      3.C 

      B
      Parents of very young children know this:You catch your child in the act of stealing the cookie — the evidence of candy written on his or her face.However,you get a wide?eyed denial:“I didn't do it!”
      Learning to tell the truth,even at the risk of punishment,is an important part of moral (道德) development,and new research suggests it can take seven or more years for kids to get there.
      Early in 2017 Professor Craig E.Smith published a study.He and his workmates chose 48 children between four and nine years of age.They told the kids a story about a boy or girl doing something wrong,such as taking a classmate's toy or candy,and then either lying about the wrongdoing to a parent or confessing (承认) it.In each case,they asked the children,“How would the child feel?How would the mother feel?”
      The children's answers were generally divided according to age, which is in agreement with the above research, showing a gradual growth of moral understanding in early childhood. More of the four?to?five?year olds thought the child in the story would feel better keeping the stolen candy,lying and getting unpunished.They imagined the parent in the study would be angry with the child who confessed.However,the seven?to?nine?year?olds were more likely (可能的) to think the child would feel better confessing the crime and that the parent would have positive (积极的) feelings towards a confessor.
      Smith says, “Kids of all ages who expect that a parent would feel happy about a child's confession are more likely to tell the truth rather than lie.Reward the honesty even if you feel you must punish the wrong action.”He adds,what parents can learn from these studies is to listen calmly without getting angry right away when their child confesses.
      (  )6.What does the underlined word“denial”in Paragraph 1 mean?
      A.委屈     B.责备
      C.否认     D.拒绝
      (  )7.Paragraph 2 mainly tells us______.
      A.kids can't tell“right”from“wrong”
      B.it takes time for kids to learn to tell the truth
      C.it's wrong to punish kids for telling the truth
      D.all the kids are willing to confess to a bad act
      (  )8.What did Smith and his workmates find in their study?
      A.Older kids are more likely than younger children to confess to a bad act.
      B.Younger children are more likely than older kids to confess to a bad act.
      C.The four?to?five?year?olds would feel better confessing the crime.
      D.The seven?to?nine?year?olds thought parents would be angry with their confessions.
      (  )9.According to Professor Smith,what can parents learn from these studies?
      A.Parents should at once punish the children who lied.
      B.Parents should tell children the wrongness of lying.
      C.Parents should never get angry after their children's confessions.
      D.Parents should show positive feelings about their children's confessions.
      (  )10. What does the passage mainly talk about?
      A.Children often like making mistakes when they are young.
      B.A research about 48 children between four and nine years of age.
      C.Reward the honesty even if you feel you must punish the wrong action.
      D.How the parents treat their children when their children make mistakes.
       参考答案6~10 C B A D D 

      二、任务型阅读
       
      Dear Annie,
      I’ve never written a letter to a newspaper before, I have just never felt the need to do such a thing. I have always felt I was quite able to do everything by myself,   1.   .
      Sometimes you really need help in life, I guess. And that’s why I’m writing this letter to you.
      I have a happy family. I love my children and they love me. I’m a mother of three children. I know well how to bring up(养大) children, and two of them are already over twenty, so it is nothing new for me.
      But now I have a serious problem: the Internet problem. My little son is just sixteen, and I feel he should do a lot of homework now,   2.  . He can happily spend six or eight hours at a time on the Internet every day. He chats with people that he has never met before,   3.   . He does lots of meaningless things on the Internet. And he sees red(大怒) if you ask him to do his homework.
      I just want him to be a good student. Now he seldom does his lessons at home. I’m afraid he will drop behind in his class soon. His father is a doctor, a very kind man.   4.   .
      What can I do? And don’t tell to talk to him. We’ve tried that and it didn’t work. But this is really a big problem in our family. I have tried everything I can think of.    5.   . You are my last hope. Please tell me what I can do!
      Yours,
      Ellen Smith
      【答案】
      1.B      2.A       3.C      4.E        5.D
      【解析】
      试题分析:作者从未给报纸写过信,但是现在她需要帮助。她十六岁的儿子每天在互联网上花费六到八个小时,和没见过面的人聊天,做许多无意义的事。如果让他写作业就会发怒。作者不知道该怎么办,所以写信求助。
      1.根据上文“?#20197;?#32463;感觉自己可以自己做任何事情”,及下文“有时生活中真的需要帮助”。可知这里应该是个转折的句子,但是我知道我错了,故选B。
      2.结合语境可知这里应该说的是儿子的作业问题,他似乎对作业不感兴趣。故选A。
      3.结合上下文可知,这里讲的是儿子聊天的问题,他与从未见过面的人们聊天,但是很少和我们说话。故选C。
      4.这里讲到他的父亲。他的父?#36164;?#19968;名医生,一个非常好心的男人。他看起来从不害怕父亲。故选E。
      5.联系上下文可知,作者非常担心儿子上网,想了很多办法,她想知道互联网怎么有这么大的吸引力。故选D。
      【难度】一般

      三、短文综合填空
      (情感与情绪)
      阅读下面短文,根据首字母、音标以及语境的提示在空白处填入适当的单词(1个单词);或根据汉语意思的提示,在空白处填入适当的短语,使短文语意连贯,意思完整。
        Nowadays, more and more teenagers have too much pressure. They think they should 1.     allowed to practice their hobbies. But their parents think the hobbies can 2.      (阻碍)their schoolwork. Should parents allow their children to make their own decisions?
      Liu Ying, a fifteen-year-old girl, is a 3.s     star at school. She always wants to be a professional singer when she 4.      (长大). However, her parents don’t want her to 5.     [?pr?kt?s] singing because they think their daughter should study hard to 6.      (取得好成绩) and go to a good university. “She needs to spend more time 7.     her homework because it’s difficult to become a professional singing star,” 8.s     her father. But Liu Ying really disagrees. “I know my parents 9.     (关?#27169;?me. And they hope that I will have a better life in the future. But I am serious 10.     singing. I should be allowed to make my own decision to 11.a     my dream,” says Liu Ying.
      Doctors say lots of pressure is 12.b     for children’s development. Society should 13.      (注意) the health of teenagers. 14.P     have to own the correct attitude towards the students’ development. Although it’s normal to want successful children, it’s even more important to have healthy 15.     happy children!
      【参考答案】
      1.be 2.get in the way of 3.singing 4.grows up 5.practice
      6.get good grades 7.on/doing 8.says 9.care about 10.about 
      11.achieve    12.bad 13.pay attention to 14.Parents 15.and
      四、短文改错
      Yesterday we went to plant trees on the hill near                 
       our school. The boys were made dig pits(坑).The                1.____________
      girls were told to plant the young trees into the pits.                2.____________
      All of us worked very hardly. Soon we were all wet                3.____________
      with sweat. After the young trees planted, we                    4.____________
      began to water it. The water was at the foot of                    5.____________
      the hill. But we stood in line to pass pails(桶)                    6.____________
      of water from one to another up to the hill.                     
      We did not finish water the trees until it                            7.____________
      was dark. Though we were tired, we feel very happy.                8.____________
      答案
      1.made后加to
      2.无错误
      3.hardly改为hard
      4.planted前加were
      5.it改为them
      6.But改为So
      7.water改为 watering。
      8.feel改为felt
      【解析】
      试题分析:这篇短文讲述昨天班级集体去植树。男生负责挖坑,女生负责种植。最后一起浇水,这一天虽累但是很充实。每个人?#24049;?#24320;心。
      45.句意:男孩负责挖坑。make变为?#27426;?#35821;态时,要还原?#27426;?#24335;符号to。?#35797;趍ade后加to。
      46.句意:女孩负责将树苗放进坑里。此行无错误。
      47.句意:我们所有人都非常努力工作。hardly是副词“几乎不”,hard“努力地”。
      48.句意:在所有树苗都被栽好以后。the young trees和plant 是?#27426;?#20851;系,因此要用?#27426;?#35821;态。?#35797;趐lanted前加 were。
      49.句意:我们开始给它们浇水。很多树苗,因此要用them,不能用 it。
      50.句意:水在山脚下。因此我们排成队传一个挨着一个的将水桶传到山上。不是转折关系,是因果关系。因为树在脚下,所以排成队传递桶。故But改为So。
      51.句意:直?#25945;?#40657;我们才完?#23665;?#27700;。finish doing sth“完成做某事”,?#24335;玾ater改为watering。
      【小题8】句意:尽管我们很累但是我们都感觉很开心。本文叙述的是过去的事情,因此把feel改为felt。


      相关标签: 中考英语复习
      版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来?#20174;?#32593;络以及?#27809;?#25237;稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或?#22659;?
      相关内容
      ?#35753;?#20869;容
      烈火时时彩软件手机版

      <output id="8zz3q"></output>
      <blockquote id="8zz3q"><sup id="8zz3q"></sup></blockquote>
    1. <code id="8zz3q"><strong id="8zz3q"><dl id="8zz3q"></dl></strong></code>

      <code id="8zz3q"></code>

        <output id="8zz3q"></output>
        <blockquote id="8zz3q"><sup id="8zz3q"></sup></blockquote>
      1. <code id="8zz3q"><strong id="8zz3q"><dl id="8zz3q"></dl></strong></code>

        <code id="8zz3q"></code>
          体彩网 决胜21点快播下载 2019019期双色球红球绝杀号 青海快三今天开奖号 6个生肖复式4肖多少组 河南11选5走势图表 河南七星彩走势图 中国福利彩票走势图 六场半全场进球 山东11选5任选二 新版的内蒙古十一选五开奖结果 浙江十一选五任五遗漏 广东26选5开奖走势图 20选5尾数走势图 斑竹系特码资料